Gladiator

Gladiator är en videoslot från spelutvecklaren Playtech. Om du har sett filmen med samma namn där Russel Crowe spelar huvudrollen förstår du vad temat är. Det är känslan av att vara på Colosseum som Playtech vill förmedla och det har de lyckats bra med.

Grafik och tema

Gladiator har fem hjul, tre rader samt 25 insatslinjer. Det finns stora möjligheter att välja insats eftersom den går att ställa in på allt mellan 0.25 euro och 250 euro. Grafiken och designen är verkligen suverän och tillsammans med bakgrundsmusiken får du en härlig spelkänsla som nästan får dig att tro att du befinner dig 2 000 år tillbaka i tiden på den stora romerska arenan. Till symbolerna hör höga spelkort, en gladiatorhjälm samt givetvis Colosseum.

Specialfunktioner

Colosseum Bonus aktiveras av Scatter-symbolen om du får upp minst tre av den på hjulen. När du börjar bonusspelet får du en tabell med fyra rader och fem kolumner. För att få veta vad du vinner får du välja en sten i varje rad som avgör vad belöningen ska bli. Den första avgör hur många Free Spins du får, den andra ger dig en multiplikator, den tredje raden ger dig en Scatter-symbol som du får använda under din bonusrunda och slutligen ger den fjärde dig en Wild-symbol som också används då. Under Free Spins-rundan är det endast symboler som ger höga vinster som används. Ett exempel är symbolen som föreställer kejsaren och som ger dig tre Free Spins ytterligare.

Det andra bonusspelet heter Gladiator Jackpot Bonus och aktiveras när du får gladiatorhjälmen på hjul två, tre och fyra. Bonusspelet utspelar sig på arenan och din uppgift är att plocka ut tre av nio hjälmar som finns i brons, silver och guld. Om du har turen att välja tre guldhjälmar plockar du hem en jackpott som till och med har gett vinnaren en vinst på ett par miljoner.

Sammanfattning

Även om du inte har sett filmen Gladiator kommer du att uppskatta videosloten. Den här videosloten från Playtech har både fantastisk grafik, ljud och spelkänsla. Att du dessutom har chansen att bli rik när du spelar gör inte saken sämre.