Fruitoids

Nog för att sidan egentligen handlar om Newcastle men trots det så behöver man ibland gör annat än att följa fotboll. Jag gillar också att spela casinospel väldigt mycket och här kommer lite info om mina favoritspel och favoritspelstillverkare.

Som  Utöver Fruitoids kommer från den svenska speltillverkaren Yggdrasil och har ett lite annorlunda tema. Ordet ”fruitoids” kanske kan översättas som ”fruktliknande” och det är precis vad temat i den här videosloten är.

Grafik och tema

Spelplanen i Fruitoids består av fem hjul, tre rader samt 25 insatslinjer. Eftersom insatslinjerna inte är fasta får du själv välja hur många du vill ska vara aktiva. Det går även att påverka storleken på sin insats genom att ställa in myntvärdet, vilket gör att din insats per spinn kan vara allt mellan 0,80 till 500 kronor. Det borde därför passa såväl de med mager spelkassa som storspelarna. Bakgrundsmusiken ger en smått lugnande känsla och de märkliga frukterna är färggranna och ser riktigt bra ut tillsammans.

Specialfunktioner

Ytterligare en sak som gör Fruitoids till en speciell slot är att det varken innehåller Scatter- eller Wild-symboler. Eftersom du inte heller kan få några Free Spins är det en väldigt enkelt slot. Det betyder inte att Fruitoids saknar specialfunktioner för det finns två andra som ökar dina vinstchanser. Den första är en multiplikator som gör att dina vinster allra minst dubblas. Om du får upp likadana symboler på hjul ett och två sker det, och om du får upp fler multipliceras din vinst med antalet symboler. Om du har riktig tur och får upp samma symbol på alla fem hjulen innebär det att din vinst blir hela fem gånger större.

Den andra specialfunktionen aktiveras när du får minst tre likadana symboler och heter ”freeze re-spin”. När det händer fryser de vinnande symbolerna fast, samtidigt som de övriga hjulen snurrar ytterligare en gång och ger dig en chans att vinna mer pengar. Om du skulle få upp en symbol till på ditt re-spin fryses även den fast samtidigt som det sista hjulet snurrar igen.

Sammanfattning

De speciella frukterna i Fruitoids är inget du kommer att hitta när du är i mataffären, men de är riktigt fina med sina starka färger. Låt det inte avskräcka dig att Yggdrasil har gjort en enkel slot med få specialfunktioner för det är definitivt värt att prova. I det här fallet stämmer det bra med uttrycket ”less is more”.