Caribbeanstud

Inte bara tur

Ett flitigt diskuterat ämne de senaste åren är om poker ska räknas som lotteri. Lotteriinspektionen hävdar med bestämdhet, att allt bara handlar om tur så fort man gjort sin insats, och korten delats ut. Visst gäller det att ha lite flyt, men en skicklig spelare kan förvandla en högst medioker hand till guld.

Strategi

Poker i allmänhet handlar så mycket om att hålla masken, och inte med en min avslöja vad du sitter med på handen. Givetvis är det ju då betydligt lättare att sitta bakom en datorskärm och spela. Där finns det ju ingen som ser dig när du flinar över korten som dealern gett dig. Det blir då så mycket lättare att lägga upp sin strategi för partiet.

På samma sätt så är det ju ingen som ser din missbelåtna min över en dålig hand. Men genom att ha en väl genomarbetad strategi, kan du enkelt klara både en bra hand och en lite mindre bra hand. Regeln för en dålig hand är alltid att lägga sig, det får ju finnas en rimlig chans till vinst, och i längden vinner du ett förtroende bland spelarna.

Välja spel

Vilket pokerspel man föredrar, är ju givetvis helt och hållet en smaksak. När man startar sitt pokerspelande på nätet, är det lätt att fastna för det första spelet man testar, till exempel Texas Hold’Em, men det kan vara värt att prova fler innan man bestämmer sig för en favorit. Roliga kortspel att testa är bland annat Omaha och Caribbean Stud, där den sistnämnda har en stor chans att bli en favorit. Så kolla igenom de olika bordsspelen, det är dagens heta tips.

Tänk på

Lägg gärna upp en rimlig budget, för det finns bra dagar, och det finns mindre bra dagar. Tänk bara på att det måste finnas viss ”luft” i ditt spelutrymme. En dag som börjar i moll, kan mycket väl sluta i dur.